Blogspot Oluşturma

Blogspot.com dan bir blog spot adresi alabilmek için en önce gmail veya hotmail hesabı(gmail kayıtlı) olması gereken bir e-mail adresine ihtiyaç var.Daha sonra http://www.google.com.tr/ adresine girip gmail yazan yerden girin.Blog adresinisinizi adres bölümüne girip kayıt önergesindeki isim bölümünü doldurun artık blog adresi açabilecek konuma geldiniz.




Daha sonra aşağıdaki gibi kaydedilmeyen bir blogspot adresi yazıp uygunluğunu kontrol edin kodu ve site tanıtımını yazıp bloğu oluştur.






Templatesini seçiyoruz



Blog işlemi tamam şimdi sitemizi düzeni ve yeni bi template yükleme işlemine geçelim





Yazı veya scricpt kodları gönderip düzenleye bilirsiniz.Aşağıdaki yerleşim penceresinden blogspot sitesinin düzenleyebilirsiniz

Html düzenleme ve temlate yükleme penceresinden gözattan internetten indirdiğini templateleri
örnek http://filekeeper.org/download/xtasy010/Singapore%20Skyline.zip
indirip bilgisayardan seçip scriptleriyle oynayarak kendinize göre düzenleyin


Blog ayarlarıyla oynamak içi resim slayt video veya reklam vb.. eklemek için gadget ekleden yapabilirsiniz ayrıca picasa web albümerine veya google penceresindeki döküman kısmından word,exel,powerpoint acrobat dosyalarınızı sitenine yönlendirebilirsiniz.




Kod Arşivi


blogger navbar cubugu kaldirma
by Admin 13:15 in

blogger da blogger çubuğunu kaldırmak isterseniz küçük ir kod işlemi ile bunu yapıcağız ve blogspotta navbar kaldıcak durum çubuğu kalkıcak

1- blogger hesabınıza girin hangi blog sitenizden durum çubuğunu kaldıracaksanız o siteye girin ve YERLEŞİM den HTML düzenleye tıklayın ve daha sonra alttaki yazıyı bulun ve turuncu rengi ile gösterdiğim kodu aynen o şekilde yapıştırın ve şablonu kaydedip çıkın navbar kalkıcaktır.

* Blogger Template Style
* Name: TicTac (Blueberry)
* Author: Dan Cederholm
* URL: www.simplebits.com
* Date: 1 March 2004
* Updated by: Blogger Team
*/#navbar-iframe { display: none !important;}
/* Variable definitions
====================

dizilimi aynen üstteki gibi yaptıysanız bir sorun olmuyacaktır.




link adres baska sayfada acilsin


bloğunuza koyduğunuz adreslerin başka sayfada açılmasını isterseniz yani ziyaretçi siteden ayrılmasın link adresi başka sayfada açılsın derseniz gerekli kod.


<a href="site adresi buraya" target="msn">Başlık buraya</a>




Link e resim koyma html kod


resimli link yapmak linklerinizin yanına resim koymak istiyorsanız gerekli kod
<a href="link adresi.html"><img src="resim adresi buraya.jpg"></a>



Öcelikle yazdığınız her yazıya etiket verirken, etiketlerden biri o yazının kategorisi(tatlılar,kurabiyeler gibi) olsun.Sonra 'sayfa öğesi ekle'den 'etiketler'i ekleyin.Anasayfada bir etiket listesi oluşacak ve verdiğiniz tüm etiketlerin(ayarlardan kısıtlama yapılmamışsa) tıklanabilir bir bağlantısı oluşacak.
İkinci adımda yine 'sayfa öğesi ekle'den 'bağlantı listesi' ekleyip oradaki bağlantı adresleri için bir önceki adımda oluşturduğunuz etiketlerin linklerini yazarsanız olacaktır.Tabi etiket listesi artık gereksiz olacağından, etiketlerin bağlantılarını kopyaladıktan sonra kaldırılabilir





Çoğu blogger kullanıcısının sorunu bloggerda kategori olmaması. bu soruna farklı çözümler üretilmiş zamanla... bu çözümlerin çoğunda etiketlerden faydalanılıyor.benim de br zamanlar kullandığım bir yöntem vardı. önce onu açıklamak istiyorum: etiketlere kategori adı yazıyorsunuz. ve sayfaya eklediğiniz etiketlerin başlığını kategoriler olarak değiştiriyorsunuz. bu yapması kolay olduundan sıkça kullanılıyor. ancak önemli bir dezavantajı var. bunu yapınca yazılaraa birden fazla etiket eklememek gerekiyor. çünkü ne kadar etiket varsa o kadar kategori oluşuyor. yani etiket sayınızı sınırlı tutmanız gerekiyo. ama böyle yapınca da arama motorları tarafından bulunmanız zorlaşıyo. uzun zamandır araştırıyorum. var mı kategori yapmanın bi başka yolu diye. ama ardım aradım bulamadım. ben de liste özelliğini kullanarak kategori yapabileceğimi düşündüm. tabii yine etiketler de bana yardımcı olacaktı. yazılarımın etiketlerine kategori:____ şeklinde etiketler ekledim. ve bu etiketteki yazıları göstererek adres çubuğundaki url yi açtığım listedeki ____ yazısına bağlantı yaptım. örn: boni kategorisinde olmasını istediğim yazıma 'kategori:boni' şeklinde bir etiket ekledim. sonra bu etiketteki yazıları gösterdim. adres çubuğundan kopyaladığım url yi de listemdeki boni öğesine bağlantı oluşturdum. bu yöntemin de bi sorunu var : her kategoriyi yeni pencerede açıyo. bunun da bi çözümünü bulmaya çalışıyorum.bulan varsa söylesin bizde bilelim
arama Motorlarında İyi bulunması için kod